Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Důvěřuj, ale prověřuj!"

JABLONECKO – Policisté z obvodního oddělení v Tanvaldu vyšetřují další případ krádeže finanční hotovosti, ke které došlo v bytě seniora. 

Případ okradení seniora vyšetřují policisté v Tanvaldu.
Šestaosmdesátiletý muž z Tanvaldu se v dopoledních hodinách 25. března vracel domů z nákupu. Před vchodem do obydlí jej oslovil asi 40letý muž s tím, že se zajímá o pronájem garáže. Jelikož syn seniora vlastní krytou garáž, nepojal senior podezření, že by mohlo jít o nějaké podvodné jednání a kývl muži na to, že spolu půjdou do bytu. Tak se také stalo a senior pozval neznámého muže do svého bytu. Tašku s nákupem si důvěřivý senior postavil k nohám stolu a společně se s mužem ke stolu usadili. Hovořili, zapálili si cigaretu, došlo i na předání lístku s telefonním číslem na syna. Zanedlouho poté zazvonil zvonek u bytu, kdy majitel šel otevřít. Muže zanechal osamoceného u stolu v kuchyni. Až později však zjistil, že to neměl dělat. Za několik okamžiků do kuchyně spolu s majitelem bytu přišel jeho známý. Společně se všichni usadili ke stolu a povídali si. Po téměř hodině času stráveného v kuchyni se 40letý muž rozhodl, že je čas odejít. Asi po čtvrt hodině z bytu odešel i kamarád seniora. Po zajištění vstupních dveří se senior vrátil zkontrolovat nákup, pokladní doklad a peníze. Jakmile spatřil rozepnutý zip na kapse nákupní tašky, bylo mu jasné, co se stalo. Peněženka byla pryč i s celým svým obsahem.

Přivolaným policistům z obvodního oddělení v Tanvaldu předal důvěřivý senior popis 40letého muže. Byl asi 190cm vysoký, krátkých hnědých vlasů, hladce oholený, sportovní postavy. Popis oblečení pachatele si však senior již nevybavil.
Důvěřivému seniorovi vznikla škoda téměř jeden tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což v případě dopadení a následného odsouzení, hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

5.4. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem