Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě dopravní nehody na přechodech pro chodce

JABLONEC NAD NISOU – Včera odpoledne při dopravních nehodách byly na dvou přechodech pro chodce sraženy dvě chodkyně. 

Včera odpoledne se v Jablonci nad Nisou staly dvě dopravní nehody, při kterých došlo na přechodech pro chodce ke střetu s chodkyněmi. První z nich se stala krátce po půl jedné v ulici Nová Pražská. Řidič s vozidlem Škoda Citigo jel ve směru od centra města, kde na přechodu pro chodce přehlédl z jeho levé strany přecházející 64letou ženu, do které narazil. Chodkyně nejprve upadla na vozidlo a poté na vozovku. Při tomto střetu utrpěla zranění, se kterým byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby do jablonecké nemocnice. Alkohol u ní policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Výsledek dechové zkoušky u řidiče vozidla byl už však pozitivní. Policisté u něj naměřili hodnotu alkoholu 0,15 promile. Tuto skutečnost řidič policistům vysvětlil tak, že si dal po obědě dvě deci piva a nepředpokládal, že by mohl být pod vlivem alkoholu. Předběžná výše způsobené škody činí částku 40.000,- Kč.

Druhá nehoda se stala deset minut po půl čtvrté hodině v ulici Liberecká. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru z ulice Poštovní, kde v křižovatce s ulicí Liberecká odbočoval vlevo a dával přednost vozidlům jedoucím po hlavní silnici.  Při rozjezdu ovšem přehlédl dosud nezletilou chodkyni, která ve směru k divadlu přecházela přechod pro chodce, a do této narazil. Zraněnou dívku převezla posádka Zdravotnické záchranné služby na vyšetření do jablonecké nemocnice. Policisté alkohol u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek.

Charaktery zranění a doby léčení u sražené ženy i dívky jsou předmětem probíhajícího šetření, ve kterém pokračují policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. Ti samozřejmě šetří i veškeré okolnosti obou událostí.


6. 4. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN JN Nová Pražská (1)

DN JN Nová Pražská (1) 

Detailní náhled

DN JN Nová Pražská (2)

DN JN Nová Pražská (2) 

Detailní náhled

DN JN Nová Pražská (3)

DN JN Nová Pražská (3) 

Detailní náhled

DN JN Liberecká (1)

DN JN Liberecká (1) 

Detailní náhled

DN JN Liberecká (2)

DN JN Liberecká (2) 

Detailní náhled

DN JN Liberecká (3)

DN JN Liberecká (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem