Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě nehody - chybí svědci

LIBEREC - Pomůžete nám s objasněním ? 

Liberečtí dopravní policisté vyšetřují dvě nehody, k jejichž objasnění by přivítali svědecké výpovědi.

O první nehodě, která se stala 1. září tohoto roku, se policisté dozvěděli až 22. září. A to i přesto, že při ní došlo ke zranění osob. Nehoda se měla stát první zářijový den - její přesný čas neznáme - na Třídě Generála Svobody. Poblíž supermarketu Billa mělo dojít ke střetu osobního vozu Ford Mondeo s motocyklem Suzuki. Nehoda měla za následek dvě zranění - jedno lehké a jedno těžké. To utrpěli dva muži, kteří jeli na motorce. Na místě se údajně všichni účastníci nehody domluvili o uhrazení škody, a to i přesto, že ji vzhledem k okolnostem - zraněným účastníkům - měli oznámit policistům.

K žádnému vyrovnání škody ale mezi účastníky nehody nedošlo a tak nehoda skončila na policii. Vzhledem k tomu, že k ní policisté nebyli přivoláni a mají informace pouze jedné ze stran, přivítali by svědectví lidí, kteří nehodu viděli. Případné informace policistům pomohou řádně a objektivně vyšetřit dopravní nehodu. Pokud někdo 1. září 2010 viděl poblíž supermarketu Billa na Třídě Generála Svobody střet osobního vozu Mondeo s motorkou Suzuki, může své informace volat na telefon 974 466 584 nebo na tísňovou linku 158. Informace je také možné poslat e-mailem přímo na liberecký dopravní inspektorát, a to na adresu: policie.di@liberec.cz.

Druhá nehoda se stala 19. září 2010 kolem sedmé hodiny večer v obci Šimonovice, na ulici Minkovická. V mírné levotočivé zatáčce srazil řidič neosvětleného Peugeotu žluté barvy mladíka, který šel v ulici Minkovická při pravém okraji vozovky směrem na centrum Liberec. Mladík následkem nárazu upadl na silnici a musel být převezen do nemocnice. Řidič neznámého vozu se v žádném případě nezachoval ohleduplně a podle zákona, neboť z místa ujel. Policisté nyní hledají svědky, kteří by jim pomohli ztotožnit vůz, případně samotného řidiče. I v tomto případě je možné volat na výše uvedené telefonické kontakty nebo využít e-mail: policie.di@liberec.cz.

 

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
29. 9. 2010

 

 

 

vytisknout  e-mailem