Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Evropský týden mobility

LIBEREC – Policisté se zúčastnili akce konané v rámci kampaně zaměřené na problémy v dopravě. 

4V pondělí 18. září 2023 se na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci uskutečnila akce s doprovodným programem v rámci kampaně nazvané Evropský týden mobility. Téma pro letošní ročník bylo "Kombinuj a jeď!"

Cílem této kampaně je zvýšit povědomí občanů o udržitelné mobilitě, upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná ke klimatu a životnímu prostředí. Vyvrcholením této kampaně je následně Mezinárodní den bez aut, který připadá na 22. září.

Akce konající se na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci se zúčastnili například zástupci oddělení BESIP, Týmu silniční bezpečnosti, Českého červeného kříže, Dopravního podniku města Liberce a v neposlední řadě i policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Česká republika se i letos jako dlouholetý člen evropského sdružení dopravních policií ROADPOL připojuje k projektu SAFETY DAYS realizovanému právě v rámci Evropského týdne mobility. Filozofií projektu je osvěta široké veřejnosti s apelem na NULA úmrtí na silnicích.

Policisté upozorňovali zejména na bezpečnost chodců a cyklistů a koloběžkářů a dodržování pravidel silničního provozu. Návštěvníci obdrželi různé preventivní letáky, brožury a předměty týkající bezpečnosti v dopravě.


20. 9. 2023
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem