Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hladový zloděj

LIBEREC - Vzal potraviny ze tří chalup. 

Kriminalistům z Frýdlantu se spolu s policisty z Obvodního oddělení v Hejnicích podařilo objasnit sérii vloupání do chalup v lokalitě Bílého Potoka. Zjistili, že pachatelem je 27 letý muž z blízkého okolí, který se vloupal do tří chalup. Jedno z vloupání prodedl muž ještě v roce 2009, kdy se v Bílém Potoce pod Smrkem vloupal do chalupy a jediné, co si odnesl, bylo jídlo za zhruba tři sta korun.
Stejný scénář i stejný "předmět zájmu" - jídlo měl i v případě vloupání do dalších dvou chalup v letošním roce. Muž se stále soustředil na stejnou lokalitu a z objektů, do kterých se vloupal si vždy odnesl jídlo, které našel. V jednom případě to byly potraviny za necelých devadesát korun, v posledním případě, kdy se vloupal do chaty koncem ledna, vzal potraviny v hodnotě stokoruny.
Z žádných objektů, do kterých se vloupal, nezmizely jiné věci či předměty, pouze potraviny. Zloděj tak způsobil mnohem vyšší škodu tím, že se do objektů násilně dostával. Ta se blížila necelým dvěma tisícům korunám.
27 letý muž již čelí obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Kradené potraviny snědl a jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

vytisknout  e-mailem