Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Incident v Českém Dubu

LIBERECKO - Muž ohrožoval hosty restaurace zbraní. 

V sobotu, krátce před jedenáctou hodinou večer, přijali policisté oznámení, že se v restauraci v Českém Dubu nachází osoba, která je agresivní vůči hostům a má u sebe střelnou zbraň.
 
Na místo byly povolány policejní hlídky. Ovšem vzhledem k osobě podezřelého, který byl ozbrojený, museli postupovat takticky a s velkou opatrností. V době, kdy dorazili na místo, byl před restaurací hlouček několika osob, který se podezřelého muže snažili zadržet a zabránit v odjezdu autem, které měl nastartované před restaurací. Přitom podezřelý několikrát vystřelil ze zbraně. Jeden z výstřelů lehce poranil v obličeji muže, který se ho rovněž snažil zadržet. Zraněného přímo na místě ošetřil lékař, utrpěl pouze povrchová poranění bez nutnosti hospitalizace.
 
Zabránit v odjezdu podezřelého se snažili i policisté, kteří přes opakované výzvy použili donucovací prostředky, nejprve varovné výstřely do vzduchu a ve snaze zabránit jeho ujetí použili výstřely i proti vozidlu. Nicméně muži se podařilo ujet a pronásledování bylo neúspěšné. Další policisté pak přímo na místě zjišťovali okolnosti incidentu.
 
Policisté znají totožnost podezřelého, je jím 34letý muž z Libereckého kraje. Není vyloučeno, že je ozbrojený. V současné době provádí policisté opatření, která by vedla k jeho vypátrání a zadržení. 


2. 2. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 

vytisknout  e-mailem