Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kontroly mysliveckých honů

TURNOVSKO - Pro nimrody začala hlavní lovecká sezona a policisté vyjeli do terénu provádět dohled na mysliveckých honech. 

Hony 03.JPGHony 03.JPG

     Poslední říjnovou sobotu v ranních hodinách uspořádala Myslivecká sdružení Mírová pod Kozákovem a Vyskeř tradiční hon. Na kontrolu těchto dvou akcí vyjeli ráno z Územního odboru Semily policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. V půl osmé se setkali na domluveném místě nedaleko Klokočských skal před začátkem honu s několika nimrody, které podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Další kontrolní činnost byla zaměřena na technický stav používaných zbraní a spolu s nimi lovci předložili ke kontrole zbrojní průkazy, průkazy zbraní, lovecké lístky a doklad o pojištění pro případ odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu práva myslivosti.
     V půl deváté už nedočkavě čekala na policisty početnější skupina myslivců na hájence v obci Vyskeř. I zde proběhla kontrola dodržování povinností držitelů střelných zbraní. V době provádění dohledu nebyly zjištěny závady, které by byly v rozporu se zákonem o zbraních. Myslivci si jsou totiž dobře vědomi postihů, které by je v případě zjištěných závad čekaly. I přesto budou policisté v kontrolách nad konáním mysliveckých honů v daných termínech pokračovat.
 

por. Petr Kmínek
1. 11. 2013

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem