Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Loupež v herně objasněna

JABLONEC NAD NISOU - Pachatelka i její pomocnice mají sděleno obvinění. 

     V uplynulých dnech kriminalisté objasnili případ loupežného přepadení obsluhy v Casinu v Lidické ulici v Jablonci nad Nisou, ke kterému došlo v 6 hodin ráno 17. srpna letošního roku. Pachatelkou a její pomocnicí jsou ženy ve věku 34 a 31 let. Jedná se o sestry a obě jsou z Jablonce nad Nisou.
 
     34letá žena, která má již sděleno obvinění ze spáchání trestného činu loupeže, v uvedenou dobu vešla v mužském oblečení a v černé masce do prostoru herny. Zde obsluhující ženu dotáhla za bar a pod pohrůžkou použití nože ji donutila vydat peněženku s tržbou a otevřít dva trezory. Z peněženky a obou trezorů následně odcizila celkem 72.000,- Kč v hotovosti. Poté z herny odešla. Během přepadení se pachatelka snažila hovořit hlubokým hlasem.
 
    Celé této události byla v herně přítomna pouze jedna osoba – sestra pachatelky. Operativním šetřením i důkladným zajištěním stop v herně a následně i v bydlišti obou žen kriminalisté zjistili, že samotné pachatelce s provedením loupeže pomáhala právě její sestra. Na způsobu provedení činu byly spolu domluvené a mladší ze sester v herně monitorovala pohyb návštěvníků i obsluhy. V momentě, kdy v prostoru provozovny již nebyl žádný další návštěvník, poslala o této skutečnosti své sestře z mobilního telefonu zprávu. Ta vstoupila dovnitř a s nožem v ruce přepadla obsluhující ženu. Mladší ze sester tedy o připravovaném přepadení herny věděla a nijak tomu nezabránila. Své sestře tak úmyslně usnadnila spáchat trestný čin. Tímto jednáním se tedy stala účastníkem – pomocníkem na trestném činu loupeže. Z tohoto důvodu má i ona v současné době sděleno obvinění a to právě z pomoci na trestném činu loupeže.
 
     Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že obě ženy do uvedené herny docházely velice často a na výherních automatech také hodně hrály. Obě zde byly i v noci z 16. na 17. srpna, kdy pachatelka z herny časně ráno odešla, aby se převlékla, počkala na sms zprávu od své sestry a vrátila se s úmyslem loupit zpět do provozovny. Pachatelka chtěla peníze získané loupeží použít na splacení svých dluhů, které si vytvořila právě díky svým hrám na výherních automatech. Kriminalisté u ní stačili zajistit část uloupené hotovosti – 22.600,- Kč.
 
     Oběma ženám nyní za spáchání uvedeného skutku hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
4. září 2012
    
 
 

vytisknout  e-mailem