Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Máte zaplacené pokuty?

LIBERECKÝ KRAJ – Nastřádaných 15 nezaplacených pokut nakonec řidič uhradil při silniční kontrole. 

V úterý a ve středu probíhala celorepubliková dopravní akce zaměřená na řidiče, kteří nezaplatili své pokuty a neřeší ani výzvy od úřadů. Během těchto dvou dnů policisté z dopravních inspektorátů v Libereckém kraji zkontrolovali více než 450 vozidel a zjistili, že 7 z řidičů mělo nedoplatky za pokuty v celkové výši 8 400 korun. Všechny tyto své resty jim na místě uhradili hotově nebo platební kartou.

Tento prohřešek ale nezůstal skryt před policisty ani následující den. Policisté z oddělení silničního dohledu v rámci kontrol zaměřených na nákladní dopravu na silnici I/38 v Jestřebí, zastavili vozidlo tovární značky FORD TRANZIT.  Provedenou kontrolou řidiče uvedeného vozidla zjistili, že muž měl na kontě 15 nezaplacených pokut !?!  Výše nedoplatků činila celkem 10 900 korun. Svůj dluh nakonec uhradil na místě přes platební terminál.  

Již 1. ledna 2022 vešel v účinnost zákon č. 418/2021 Sb., kterým se novelizoval zákon o Policii České republiky, zákon o Celní správě České republiky, zákon o obecní policii a zákony související.
Policisté a celníci tak získali s příchodem této novelizace nové oprávnění vyžadovat při silniční kontrole zaplacení dosud neuhrazené pravomocné pokuty za dopravní delikty. Již více než rok platící oprávnění umožňuje také zadržet registrační značky nebo zabránit odjezdu vozidla tzv. botičkou v případě, že nedoplatek nebude na místě uhrazen.

24.11.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem