Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na diskotéce přišla o peněženku

JABLONECKO - Návštěvníci kulturních akcí, nenechávejte svoje věci volně odložené! Pokud si nehlídáte svoje věci, dáváte tím velkou šanci zlodějům vás okrást. 

Z pátku na sobotu se v Držkově konala diskotéka, během které využil jeden z přítomných příležitosti a osmnáctileté dívce ukradl peněženku, kterou měla uloženou ve volně odložené riflové bundě na židli. Dívka v odcizené peněžence měla finanční hotovost, platební kartu a občanský průkaz. Zloděj jí tím způsobil škodu ve výši 320,- Kč. Případ nyní šetří policisté z Obvodního oddělení v Železném Brodě, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.

V souvislosti s tímto případem upozorňujeme návštěvníky různých kulturních akcí, aby své věci, především peněženky, osobní doklady, měli neustále pod kontrolou a nenechávali je bez dozoru volně odložené. Zloději na akcích, kde se pohybuje větší množství lidí, situací, kdy vidí volně odložené věci, využívají a jedná se pro ně o snadnou kořist. Návštěvníci kulturních akcí pamatujte na to, že se vám zcela jistě obezřetnost vyplatí! Nejen že nepřijdete o své peníze a cenné věci, ale ušetříte si i mnoho času a starostí se zařizováním vydání nových osobních dokladů. Navíc svojí obezřetností můžete zcela jistě předejít i zneužití platebních karet a tím i ztrátě více finančních prostředků, než u sebe ve svých peněženkách nosíte.


29. 10. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem