Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na ptáčka spadla klec

NOVÝ BOR - Ze čtyř trestných činů se zodpovídá 30 letý muž z Nového Boru. Navíc na něj policisté podali podnět na uvalení vazby. Má na svědomí krádeže, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné opatření platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí.  

     Ve středu krátce před půlnocí zadrželi policisté 30 letého muže z Nového Boru. Hned následující den ho obvinili ze čtyř přečinů, přičemž jejich výčet není konečný. Obviněný se například z 23. na 24. prosince vloupal do restaurace Sokolovna na ulici T. G. Masaryka v Novém Boru, odkud odcizil potraviny, alkoholické nápoje a cigarety za celkem 20 000 korun. Stejnou noc si ještě bez vědomí majitele vypůjčil v Husově ulici v Novém Boru osobní vozidlo značky Škoda Favorit, které po ujetí 370 kilometrů odstavil v lese. Majitel si ho po něm převzal v dezolátním stavu, chybělo mu některé vybavení, jako například zadní sedačky nebo stěrače a navíc bylo postříkané barvou. Koncem prosince se také vloupal do dodávkového vozidla firmy RWE, zaparkovaného v Revoluční ulici v Novém Boru, čímž jí způsobil škodu za bezmála půl milonu korun. V autě například našel kromě speciálního pracovního nářadí i karty k čerpání pohonných hmot s piny, na které pak 27 krát natankoval na různých benzinkách na Českolipsku za celkovou částku 66 600 korun.

      Zarážející je skutečnost, že řídil osobní  vozidla,  ačkoliv mu to svým rozsudkem zakázal až do roku 2015 Okresní soud v České Lípě. Nyní čelí obvinění z krádeže, neoprávněného užívání cizí věci, neoprávněného opatření platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Je však vysoce pravděpodobné, že toho má na svědomí mnohem více. Proto, aby už v trestné činnosti nepokračoval, podali policisté státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Pokud bude tento podnět akceptován, dá se bez nadsázky říci, že se obyvatelům Nového Boru uleví.

 

por. Bc. Ivana Baláková
17. ledna 2014

vytisknout  e-mailem