Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Napadl hosta restaurace

LIBEREC - Ve středu večer došlo k napadení jednoho z hostů restaurace Velký Liberec. Útočník mu rozbil o hlavu půllitr. Muže museli ošetřit zdravotníci, útočník skončil v policejní cele. 

Velmi rušno bylo ve středu večer v předzahrádce restaurace Velký Liberec na Krkonošské ulici. Jeden z návštěvníků se tam velmi nevybíravě choval k dalším hostům, křičel na ně, vyhrožoval zabitím a na důkaz svých výhružek vytáhl z kapsy vystřelovací nůž, který zabodl do stolu. Jeho agresivita se ale čím dál víc stupňovala a jednomu z hostů rozbil o hlavu půllitr. Muž začal okamžitě krvácet, neboť mu střet rozřízl  tvář. Hosté ihned volali záchranáře a policisty. Zdravotníci napadeného muže ošetřili a policisté zadrželi podezřelého muže. Ten ovšem nechtěl s policisty spolupracovat, nechtěl prokázat svou totožnost a nechtěl se k celému incidentu ani vyjádřit, proto jej následně umístili do policejní cely.

Po jejím opuštění již k věci vypovídal, k napadení muže se doznal, ne však k výhružkám smrtí, apod. Policisté vše zadokumentovali a ve zkráceném přípravném trestním řízení mu sdělili podezření z ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a z výtržnictví. V nejbližší době předstoupí muž před soudce, aby se dozvěděl výši trestu. Trestní zákoník vymezuje až tříletý trest odnětí svobody.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
17. 5. 2013

 

vytisknout  e-mailem