Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neměl čisté svědomí

JABLONEC N.N. - Půjčil si vozidlo bez vlastnictví řidičáku 

Nedobře ukončil svoji jízdu, při které ujížděl policejní hlídce, 33-letý muž z Jablonce n.N.
Muž, vědom si toho, že není držitelem řidičského oprávnění řídil vozidlo značky citroen Xsara Picasso po ulici Rybářská v Jablonci n.N.
Policejní hlídka provádějící kontrolu projíždějících vozidel, dávala řidiči pokyn k zastavení. Muž nezastavil, počal hlídce ujíždět a v prostoru křižovatky s ulicí Podzimní nezvládl vlivem rychlosti vozidlo, vyjel mimo silnici, sjel z travnatého svahu a narazil do oplocení pozemku domu ve Smetanově ulici. Přístroj Drager muži naměřil 1,40 promile alkoholu.
Kontrolou policisté dále zjistili, že muž má od prosince loňského roku rozhodnutím soudce Okresního soudu v Jablonci n.N. vysloven zákaz řízení motorových vozidel s dobou až do února roku 2014.
Při řešení tohoto případu je řešena i majitelka vozidla, která půjčila své vozidlo muži, o kterém věděla, že není držitelem řidičského oprávnění. Žena za své provinění bude kromě poškozeného vozidla pykat i blokovou pokutou.
Provinilý řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ,,ohrožení pod vlivem návykové látky“ a ,,maření výkonu úředního rozhodnutí“, za což může být potrestán odnětím svobody v trvání až tři roky.

por.Mgr.Ludmila Knopová
24.října 2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem