Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nenapravitelný "neřidič"

LIBERECKO - V policejní cele skončil mladý muž, kterého policisté čtyřikrát přistihli při řízení auta. A to i přesto, že měl soudním rozhodnutím vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Ve dvou případech byl navíc ještě i pod vlivem návykových látek. 

V policejní cele skončil v těchto dnech 23letý nezodpovědný mladík z Frýdlantska, kterého policisté přistihli čtyřikrát při řízení vozu, a to i přesto, že měl Okresním soudem v Liberci vyslovený zákaz řízení.

S rozhodnutím soudu si mladík evidentně těžkou hlavu nedělal, což dokládá fakt, že jej policisté přistihli opakovaně při řízení auta. Nezodpovědného mladíka kontrolovali poprvé  v rámci silniční kontroly poslední dubnový den před půlnocí ve Frýdlantě. Během května byl pak přistižen při řízení auta třikrát, a to v Raspenavě a naposledy v pondělí v noci v Mníšku u Liberce. Při této kontrole policisté navíc zjistili, že je pod vlivem návykových látek, což potvrdil orientační test na přítomnost drog, který u mladíka vyšel pozitivně.

Ale ani tento prohřešek nebyl u mladíka první. Pod vlivem návykových látek řídil a následně byl kontrolován hlídkou policie již počátkem května tohoto roku. 23letý mladík již čelí obvinění z přečinu maření výkonu úřadního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že rozhodnutí soudu porušoval mladík opakovaně a je důvodná obava, že by ve svém protiprávním jednání mohl pokračovatve, podal policejní komisař návrh na jeho vazební vyšetřování. Soudce následně tento návrh akceptoval, a tak je 23letý mladík od středečního dopoledne vyšetřován vazebně.

Za prohřešky proti zákonu mu hrozí až tříletá ztráta svobody.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
16. 5. 2013

 

vytisknout  e-mailem