Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nezvládli průjezd zatáčkou

ČESKOLIPSKO - Tři řidiči vjeli příliš rychle do zatáčky a auto neuřídili. 

Včera dopoledne projížděl krátce po 11. hodině 30letý řidič motorového vozidla značky Volkswagen Transporter od Sezímek na Stvolínky, když u Stvolínek vjel příliš rychle do táhlé levotočivé zatáčky a na zmoklé silnici dostal smyk. Šofér ztratil kontrolu nad řízením, přejel přes protisměrný pruh a v silničním příkopu se převrátil na střechu. Z havárie však kupodivu vyvázl bez jediného škrábance. Škoda na vozidle byla na místě odhadnuta na 90 000 korun.

O tři hodiny později  vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě, jejíž příčinou byla rovněž rychlá jízda na mokré vozovce v zatáčce. Pětašedesátiletý řidič osobního vozidla značky Opel Vectra jedoucí od Svoru na Rumburk za obcí Svor vlivem smyku přejel do vedlejšího jízdního pruhu, kde se bočně střetl s osobním vozidlem značky Renault Megane. V něm kromě řidiče a jeho manželky cestovaly i jejich tři děti. Jednalo se o dva chlapce ve věku 4 a 9 roků a jejich teprve 11 měsíční sestřičku. Díky velkému štěstí se nikdo z posádky vozidla renault nezranil. Z místa nehody odvezl  matku s dětmi domů do Mikulášovic na Děčínsku obětavý kolemjedoucí řidič kavalír.

Dnes kolem 4.45 vjel nepřiměřenou rychlostí do zatáčky na mokré vozovce  u Pertoltic pod Ralskem 27letý  řidič osobního vozidla značky Škoda Fabia, který směřoval ze Stráže pod Ralskem na Mimoň. Ten po smyku vyletěl ze silnice vlevo do louky, kde se převrátil přes střechu na kola. Škoda na autě činí 200 000 korun.

U všech tří dopravních událostí vyloučila dechová zkouška řidičů, že by byli pod vlivem alkoholu.

15. 7. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

havárie u Pertoltic 15. 7. 2015

havárie u Pertoltic 15. 7. 2015 

Detailní náhled

havárie u Stvolínek 14. 7. 2015

havárie u Stvolínek 14. 7. 2015 

Detailní náhled

nehoda u Svoru 14. 7. 2015

nehoda u Svoru 14. 7. 2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem