Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Noční lupič dopaden

ČESKÁ LÍPA - Lup prohrál na automatech. 

     Českolipští kriminalisté už znají jméno lupiče, který 28. dubna kolem půlnoci v ulici Pionýrů ve Stráži pod Ralskem fyzicky napadl a okradl 45 letého místního muže. Šestadvacetiletý mladík, který má rovněž trvalé bydliště ve Stráži, ho osamoceného zpozoroval na ulici ve chvíli, kdy si ve velmi podroušeném stavu na lavičce přepočítával peníze. Pachatel pravděpodobně kalkuloval s tím, že se nebude schopen bránit,  a tak ho zezadu uhodil otevřenou dlaní  do hlavy. Hned na to překvapenému muži vytrhl z ruky peněženku s 28 000 korunami a s lupem utíkal směrem do ulice U Potoka.

     Oloupený muž za ním ještě vyběhl a pokoušel se ho pronásledovat, pachatel se mu ale po chvíli ztratil z dohledu. Tak se stalo, že oznamovatel přišel domů bez jediné koruny právě v den, kdy  si za několikaměsíční práci vyzvedl výplatu. S ní se bohužel zastavil ve své oblíbené restauraci, kde se zdržel téměř půl dne. Když z ní odcházel, tak už nebyl moc střízlivý,  a aby zjistil, kolik mu vlastně zůstalo, začal peníze kontrolovat na lavičce. Jak to dopadlo, už víme.

     Policisté z počátku pracovali i s takovou hypotézou, že ho oloupil někdo z hostů restaurace, kteří viděli, že má u sebe dost peněz. Skutečnost byla nakonec jiná. Mladík, který ho přepadl, kolem něj procházel jen náhodou. Do protokolu mimo jiné uvedl, že  uloupenou sumu  utratil na automatech. Usnesení o zahájení tresního stíhání  si převzal včera.  Zatím je stíhán na svobodě. Za zločin loupeže ho může soud poslat až na 10 let do vězení.

 

por. Bc. Ivana Baláková
8. 6. 2012

vytisknout  e-mailem