Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okradená stařenka

JABLONEC N.N. - Pomozte nalézt podvodníka ! 


V Jablonci n.N. – Mšeně došlo v závěru měsíce října k okradení důvěřivé 85-leté ženy. Žena šla v dopoledních hodinách nakupovat. Již v obchodě se k ní připojil neznámý muž. Šel se ženou nějakou dobu, než ji oslovil a to dokonce jejím příjmením. Vzápětí ženě povídal příběh, v jehož závěru ji požádal o zapůjčení peněz s tím, že mluví po telefonu s jejím vnukem. Žena nic netušíc špatný úmysl jela s mužem k sobě domů, kde mu zapůjčila peníze s tím, že je v odpoledních hodinách dostane zpět. Když se odpoledne nic nedělo, zavolala vnukovi, který jí vysvětlil, že nikoho za ní neposílal.
K popisu muže víme prozatím tolik, že se jednalo o muže 35-40 let starého, vysokého asi 170 cm, na hlavě měl pleš se zbytky vlasů a hnědé oči. Oblečen byl do černých kalhot, slabého kabát u a na nohou měl lakovky s kulatou špičkou a vyšívanými tečkami. Muž byl ustrojen jako číšník. Z výpovědi ženy byla sestavena pravděpodobná podobizna.
Obracíme se na občany, kteří by podle podobizny mohli muže identifikovat, aby zavolali na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.


por.Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem