Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okradl otce

ČESKÁ LÍPA - Způsobená škoda činí 97 500 korun. 

     Z trestného činu krádeže se v těchto dnech zodpovídá 26 letý muž z Českolipska. Obviněný byl usvědčen z toho, že z domu svého otce vystěhoval majetek, který mu nepatřil. Jedná se o několik výčepních zařízení a mycí tlakové zařízení v celkové hodnotě 97 500 korun, které si přivlastnil. Otec dal svůj souhlas s jeho trestním stíháním, za které mu nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Byla neopatrná

     Na svou neopatrnost doplatila včera dopoledne  59 letá žena z České Lípy. Ta si zaparkovala své vozidlo v České Lípě na sídlišti Špičák v Příbramské ulici  na pět minut a po tuto dobu ponechala ve voze pootevřené okénko. Příležitosti se okamžitě chopil všudypřítomný zloděj, který okénkem protáhl svou nenechavou ručku a odcizil jí kabelku ležící na sedadle. Poberta si tak pomohl k dvěma mobilním telefonům nebo hotovosti 3 tisíce korun. V jeho rukách ale skončily i tři svazky klíčů, osobní doklady a platební karta. Po jeho totožnosti nyní policisté pátrají.

 

Češi si navzájem škodí

     Policisté se zabývají dalšími dvěma případy úmyslného poškození motorového vozidla, které se staly na Českolipsku. Tak například ve Starých Splavech neznámý pachatel poškodil autolak na pravých předních, levých předních a levých zadních dveří vozu výrobní značky Alfa Romeo v modré metalíze tím, že ho poškrábal táhlými vrypy. Oprava vozu přijde majitele na nejméně 15 tisíc korun. V České Lípě na sídlišti Špičák v Dlouhé ulici zase někdo úmyslně utrhl zpětné zrcátko a poškrábal páté zadní dveře u vozidla značky Mercedes C 270, jehož oprava ve značkovém servisu přijde na 55 tisíc korun. Uvedené případy nejsou ojedinělé a bohužel je na místě konstatovat, že se úmyslné poškozování  cizích motorových vozidel stává  českým fenoménem.

 

 

vytisknout  e-mailem