Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý cyklista skončil v nemocnici

ČESKOLIPSKO - Se 3,84 promile alkoholu se neudržel na kole 57letý cyklista. 

     V pátek odpoledne si vyjel na dětském jízdní kole z Tuháně na Zakšín 57letý cyklista. Od svého bydliště v Tuháni se ale moc nezvdálil. Ještě v obci na přímém úseku silnice neudržel rovnováhu a sjel mimo silnici do silničního příkopu. Na vině nebylo jen nevhodné jízdní kolo,  ale především alkohol, který před jízdou popíjel. Bezprostředně po havárii ho měl v sobě 3,98 promile.

     Cyklista při nehodě utrpěl lehčí zranění, se kterým ho sanita převezla na ošetření do českolipské nemocnice. Kromě toho však za svou jízdu pod vlivem alkoholu zaplatí i penězi. Ve správním řízení, které bude jeho delikt projednávat, mu totiž hrozí pokuta v rozmezí od 20 000 do 50 000 korun.

     V této souvislosti chceme vyvrátit jeden mýtus, který se šíří mezi lidmi, a to ten, že je cyklistům za jízdu pod vlivem alkoholu odebírán i řidičský průkaz opravňující řídit motorová vozidla. Skutečnost je taková, že cyklistovi za jízdu pod vlivem návykové látky, hrozí  "jenom" pokuta do výše 50 000 korun, o řidičský průkaz přijít nemůže.

 

por. Bc. Ivana Baláková
21. července 2014

vytisknout  e-mailem