Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oslava se zvrtla

LIBEREC - Třináctý srpen se stal pro 51letého muže z Liberce smolným dnem. 

V pondělí 13. srpna, krátce před půlnocí, již byla oslava jakéhosi rodinného výročí v plném proudu. Stala se však nepříjemná věc. Došlo pití. Ochotná přítelkyně 51letého muže z Liberce se tedy rozhodla doplnit zásoby v nedalekém pohostinství. Když se nějaký čas nevracela, přítel se ji rozhodl hledat. Vybral si však zcela nepochopitelný způsob. Nejen, že jej ona "spásná" myšlenka napadla zrovna v době silného alkoholového opojení, ale navedla jej přímo za volant jeho auta. O to, že automobil neměl platnou technickou kontrolu a na přední nápravě byl osazen rozměrově naprosto odlišnými pneumatikami, se muž pravděpodobně vůbec nezajímal.   3.jpg

Spanilá jízda okolím Vratislavic byla pro 51letého muže plna technických nástrah a silničních úskalí. Na jedné z křižovatek nezvládl řízení a s vozem se vznesl. Mžik, během kterého možná na chvíli zažil i stav beztíže, však náhle vystřídal rychlý a tvrdý návrat na pevnou zem. Dutá rána a proražená olejová vana černému Audi neprospěla. Kdekdo by si pomyslel, že to muže dovede k zamyšlení, aby dále v jízdě nepokračoval. Omyl! S přesvědčením, že se musí vrátit, ještě potrápil motor, který pomalu začal vypovídat službu. Pronásledován černou olejovou linkou se vydal na cestu k domovu.

Další řidičskou finesu předvedl 51letý Liberečan nedaleko bydliště. Náhle se mu v zorném poli objevil sloupek sousedova plotu. Následovala rána. Němý betonový svědek mužova řidičského umění zůstal kupodivu stát. Audina se opět rozjela, aby jen o několik metrů později zůstala již definitivně neschopna pokračovat v jízdě. Podnapilý řidič ji tentokráte „poslal“ na hliněnou nerovnost nezpevněné cesty. Unavený motor již na kola nepřevedl dostatek výkonu a auto odmítlo poslušnost.

Lidé v okolí, dosti překvapeni čilým nočním ruchem, pokusili se s mužem pohovořit. Se zlou se však potázali. Na místo okamžitě dorazili také přivolaní policisté. Muži zákona nejen, že zamezili mužovu dalšímu nepochopitelnému výstupu převezením na služebnu obvodního oddělení, zadrželi mu řidičské oprávnění a také u něho provedli orientační dechovou zkoušku. S pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota pak atakovala hodnotu téměř 1,8 promile.
Provinění proti občanskému soužití začali vyšetřovat policisté z obvodního oddělení, zatímco vyšetřování nehody se ujali dopravní policisté.   

Ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté „hříšníkovi“ sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

21. srpna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem