Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pod svícnem bývá největší tma

LIBEREC - Firmu Baltaxia v ulici U Nisy navštívil poslední červencovou noc její zaměstnanec, který si odnesl peníze, notebook a z místa odjel služebním vozidlem. 

O tom, že pod svícnem bývá zpravidla největší tma, svědčí případ, který se stal na konci července v liberecké firmě Baltaxia se sídlem v ulici U Nisy. Jeden z jejích zaměstnanců, 35letý muž se rozhodl, že si vylepší svůj finanční rozpočet o firemní peníze. Vyčkal, až prostory firmy opustí ostatní zaměstnanci, a ve večerních hodinách, krátce po deváté, se vydal do firmy. Ke vstupu do objektu použil firemní klíč a využil znalosti bezpečnostního kódu. Poté se již mohl volně pohybovat po areálu firmy. Jeho cesta vedla zprvu do kanceláře fakturantky, kde vypáčil šuplík u dřevěné komody, ze které si vzal finanční hotovost. Dále jeho cesta směřovala do kanceláře, která se nacházela o patro výš a z té si odnesl služební notebook. A aby byl jeho úprk z firmy snadnější, vzal si z odemčené skříňky na zdi klíče od nákladního vozidla Avia, se kterým následně z místa odjel.

Vozidlo druhého dne nalezl jeden ze zaměstnanců subdodavatelské firmy odstavené vedle sběrného dvoru v obci Příšovice. Policisté z Obvodního oddělení v Hodkovicích nad Mohelkou vozidlo zajistili a po zadokumentování jej předali nepoškozené zpět jeho majiteli.

Muž si sice vylepšil svůj finanční rozpočet o více jak 28 tisíc korun, ale za své jednání může nyní strávit až dva roky za mřížemi. Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
5. srpna 2013

 

vytisknout  e-mailem