Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policie dopadla lupiče

ČESKÁ LÍPA - Ve čtvrtek 20. března byl policisty v České Lípě zadržen pachatel, který se dopustil tří loupeží, při kterých se pokusil třem ženám odcizit jejich kabelky.  


     K prvnímu případu došlo dne 18. března 2014 kolem 11:30 hodin v České Lípě v ulici Děčínská. Pachatel poškozenou strčil, chytil její kabelku a následkem toho se společně skutáleli ze stráně vedle chodníku. Neustále se s ženou přetahoval o kabelku, kterou se ji snažil vytrhnout. Ta se však aktivně bránila a volala o pomoc, přičemž pachatel svého jednání zanechal a z místa odešel.
     Téhož dne kolem 14:00 hodin v České Lípě na pěší cestě mezi řekou Ploučnicí a Městským stadionem tentýž pachatel zezadu přistoupil k dosud neznámé ženě, zezadu jí povalil na zem s úmyslem odcizit její kabelku. Poté co žena upadla, svého jednání zanechal a z místa utekl.
     Dne 20. března 2014 kolem 09:40 hodin si v České Lípě na stezce pro pěší podél železniční tratě mezi ulicemi Arbesova a Českokamenická vyhlédl stejný pachatel třetí ženu, ke které přistoupil zepředu a uchopil její kabelku. Se ženou se přetahoval, až došlo k přetržení ucha od kabelky. Žena aktivním odporem svou kabelku ubránila a pachatel z místa utekl.
     V současné době je pachatel umístěn v policejní cele a bylo proti němu zahájeno trestní stíhání pro zločin loupež a přečin krádež, neboť dne 20. března 2014 na sídlišti sever v České Lípě odcizil dětský kočárek, který zanechal na místě prvního přepadení. Zadržený muž se ke skutkům doznal a ve věci bude podán návrh na jeho vzetí do vazby.
Tento pachatel byl dne 15. března 2014 propuštěn z výkonu trestu za majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.
 

Policie žádá ženu, která byla dne 18. března 2014 kolem 14:00 hodin v České Lípě na pěší cestě mezi řekou Ploučnicí a Městským stadionem zezadu sražena na zem a do současné doby se nepřihlásila, aby událost ohlásila na bezplatnou linku 158, nebo na kteroukoliv služebnu policie.

por. Petr Kmínek 
21. 3. 2014
 

vytisknout  e-mailem