Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali cizince

LIBERECKÝ KRAJ - Probíhala celorepubliková akce "TRANZIT". 

Bezmála čtyři desítky policistů z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství, ve spolupráci s územními útvary, psovody a krajským dopravním družstvem, prováděly celý minulý týden na území Libereckého kraje důsledné kontroly, a to v rámci celorepublikové bezpečnostní akce "TRANZIT". Do akce se zapojil také Celní úřad Liberec a městská policie. Cílem bezpečnostní akce bylo především zjistit, zda nedochází k nelegální migraci cizinců do naší republiky nebo přes území naší republiky, zda cizinci dodržují pobytové režimy, apod. Kontroly probíhaly na ubytovnách, na stavbách, v živnostenských provozovnách, ale rovněž byly podrobeny kontrolám i osádky vozidel a to z důvodu, že je v celé republice zaznamenán zvýšený počet příslušníků tzv. třetích států, kteří při nelegální migraci využívají ůkrytů právě v dopravních prostředcích.

V průběhu celého týdne zkontrolovali policisté bezmála 1 450 osob a přes osm set vozidel. Kontroly provedli také ve více jak šesti desítkách živnostenských provozoven a bezmála dvou desítkách ubytovacích zařízení. V jednom případě zjistili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Téměř šest desítek osob se provinilo proti zákonu o pobytu cizinců na území České republiky. Za tyto přestupky udělili policisté pokuty za 23 800 korun. Více jak stovku osob pokutovali policisté v souvislosti s porušením zákona o silničním provozu. Přestupci zaplatili na pokutách více jak 45 tisíc korun. 

Při akci rovněž policisté zajistili dvě osoby, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání a dva cizince zajistili dle zákona o Policii ČR, neboť byli podezřelí z neoprávněného pobytu na území naší republiky. S jedním z těchto cizinců zahájili policisté správní řízení ve věci správního vyhoštění. V druhém případě se podezření z neoprávněného pobytu na území České republiky neprokázalo.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
14. 2. 2012

vytisknout  e-mailem