Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista opět "úřadoval"

LIBEREC – Bezprostředně po činu jej zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec – centrum spolu se svými kolegy z oddělení hlídkové služby objasnili tři případy krádeží, jejichž společným jmenovatelem byl 36letý recidivista.

V první polovině prosince loňského roku se rozhodl 36letý muž z Liberce vloupat do bytového domu v centru města. Zlákán zřejmě vidinou snadného zisku, silou vytlačil vstupní dveře do společných prostor domu, ze kterých záhy odcizil dámské jízdní kolo.

V neděli 4. února letošního roku dostal recidivista další nápad. Zastavit se v prodejně s oblečením a vybavit se zřejmě do chladu a nevlídného počasí. V centru města zavítal do prodejny, odkud pod svou bundu v mžiku vměstnal hned čtyři čepice. Zřejmě v domnění, že jej nikdo nezpozoruje a nikomu z personálu obchodu nepřijde divné, že opticky získal na váze, vydal se recidivista k pokladnám. Bleskurychle jimi prošel bez zaplacení a zamířil z prodejny pryč. Kamerové systémy však zaznamenaly mužovo počínání.

Druhý den na to, tedy v pondělí 5. února, krátce po půlnoci, vnikl recidivista do neobydlené budovy v centru města Liberce nedaleko zdravotnického zařízení. Po chvilkovém prohledávání domu se rozhodl odcizit ložní prádlo a připravit si několik dalších věcí pod okno domu s tím, že se pro ně vrátí a odnese si je také. To se mu však již nepodařilo. Bezprostředně po vloupání byl zadržen policisty z oddělení hlídkové služby, kteří byli operačním střediskem vysláni na místo.

Kamerové záznamy z předchozí krádeže čepic v obchodním domě již měli policisté na obvodním oddělení k dispozici. V 36letém zadrženém muži, který se v  doprovodu policistů ocitl po vloupání v centru města na policejní služebně, tak okamžitě poznali téhož „výtečníka“.

Recidivista, konfrontován důkazy, policistům nijak nezapíral. Po neodkladných úkonech byl 36letý muž převezen do policejní cely.
Následujícího dne mu ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Výše škody přesáhla dva tisíce korun.
 

7.února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem