Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dodržování pravidel silničního provozu kontrolovali policisté na Liberecku.

KRAJ – Policisté se zaměřili především na alkohol za volantem. 

Ve dnech 9. a 10. června 2017 proběhla na územní Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu a to zejména na jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Dále policisté sledovali problematiku spojenou s ilegální migrací, pašováním dog, kradenými věcmi a ilegální přepravou zbraní, pátrání po osobách, motorových vozidlech a věcech.

Během ní policisté zkontrolovali více jak 300 vozidel a zaevidovali 25 přestupků. Převážná většina jich byla vyřešena na místě v rámci blokového řízení o celkové výši 4.700 tisíc korun a 4 přestupky policisté oznámili správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Při akci policisté zjistili celkem 6 řidičů pod vlivem alkoholu, z toho dva řidiči měli hladinu alkoholu nad hranicí, kdy se již jedná o trestný čin (1,81 g/kg alkoholu v krvi na Jablonecku a 1,40 g/kg alkoholu v krvi na Semilsku). 

Policisté odhalily 12 vozidel, jejichž technický stav nevyhovoval podmínkám provozu na pozemních komunikacích.

Obdobné kontroly zaměřené na jízdu pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek probíhají opakovaně a i nadále budou v průběhu celého roku 2017. I přesto se najdou jedinci, kteří zasednou za volant a vydají se na cestu po požití alkoholu či jiných návykových látek.


14. 6. 2017
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem