Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na dodržování povolené rychlosti

KRAJ – V květnu v kraji proběhly další dvě speciální akce zaměřené na kontroly dodržování povolené rychlosti v obcích i mimo nich. 

CSV rámci celorepublikových speciálních akcí se i policisté v Libereckém kraji 7. a 25. května zaměřili na kontroly dodržování povolených rychlostí. Během těchto dvou dnů dopravní policisté zkontrolovali celkem 243 vozidel a ve 163 případech řidiči překročili povolenou rychlost – z toho v obci 128 případů a 35 mimo obec.  Šest přestupků týkajících se překročení povolené rychlosti policisté oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu a ostatní přestupky vyřešili s řidiči na místě v příkazním řízení – celkově tak udělili pokuty ve výši 300.000,- Kč.

Pomyslným vítězem – řidičem rekordmanem uvedených dvou dnů se stal již v úterý 7. května řidič v Lučanech nad Nisou na Jablonecku, o kterém jsme již informovali ZDE v tiskové zprávě. Policisté mu tehdy v obci naměřili rychlost 102 km/h.

Dopravní policisté během těchto speciálních kontrol tak zjistili u osmnácti vozidel nevyhovující technický stav a s pěti řidiči také řešili nesprávný způsob jízdy. U všech kontrolovaných řidičů také provedli dechové zkoušky na alkohol a u čtyř řidičů motorových vozidel tato zkouška ukázala pozitivní výsledek.

Celorepublikové speciální kontroly na dodržování povolených rychlostí budou samozřejmě v nepravidelných intervalech probíhat i v následujícím období. Ovšem dopravní policisté se v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu na kontrolu dodržování povolené rychlosti zaměřují i několikrát do týdne v rámci běžného výkonu služby na různých místech v celém Libereckém kraji, a to v průběhu celého roku.


28. 5. 2024
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem