Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté si posvítili na podnapilé řidiče

LIBEREC - Pro některé skončil "Mikuláš" problémem. 

V neděli večer nebyli v ulicích jenom čerti a mikuláši, ale také policisté. Ti se totiž zaměřili na řidiče, zda v tento čas nesedají za volant auta pod vlivem alkoholu. Celkem dvě desítky policistů vystřídaly v různých časech na čtyři desítky stanovišť v celém okrese Liberec. Policisté byli v ulicích od čtvrté hodiny odpoledne až do osmé večer. Během této doby zkontrolovali  bezmála sto devadesát řidičů. 26 z nich se provinilo přestupkem proti bezpečnosti
a plynulosti silničního provozu. Třiadvaceti řidičům udělili policisté za jejich prohřešky pokuty v celkové částce 8 300 korun. Dominoval nevyhovující stav auta, někteří řidiči se "zapomněli" připoutat a někteří  vezli své ratolesti bez potřebného zádržného systému.

Nejhůře ale dopadli zbylí tři řidiči. Ti nedostali pokutu, ale jejich provinění bude postoupeno do správního řízení. Jednalo se o řidiče, kteří sedli za volant po požití alkoholu, což potvrdila i provedená orientační dechová zkouška. U jednoho z nich se však nejednalo o přestupek, ale o trestný čin. 54letý řidič, kterého policisté v rámci dopravně  bezpečnostní akce kontrolovali, nadýchal 1,42 promile alkoholu. Řidič přišel o řidičský průkaz a vystavil se trestnímu stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
6. 12. 2010

vytisknout  e-mailem