Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přišel o jízdní kolo

LIBEREC - Policisté pátrají po zloději, který ukradl pánské jízdy kolo od prodejny Kaufland v Rochlici. Poškozený na něm přijel, zpátky už musel pěšky.  

Vesečtí policisté pátrají po zloději, který před rochlickým Kauflandem ukradl pánské jízdní kolo.
Oznamovatel, který je zároveň i poškozeným, přijel v pondělí  na jízdním kole do Kauflandu v Rochlici. Před odchodem do obchodu si kolo řádně zajistil lankem se zámkem. Uvnitř pak strávil zhruba patnáct minut a když si šel pro kolo, zjistil, že na místě žádné není. Nákup se mu tedy pěkně prodražil, neboť odcizením kola mu vznikla bezmála desetitisícová škoda. V případě, že se podaří vypátrat pachatele, hrozí mu obvinění z krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody.

Statistika:
V celém Libereckém kraji evidujeme od počátku roku do současnosti 49 případů krádeží jízdních kol. Pouze v patnácti případech došlo ke krádeži jízdního kola z volného prostranství, tedy od obchodu, restaurace, volně opřené o dům, apod.
Naopak převažují případy odcizených jízdních kol z objektů, tedy například z garáží, chodeb domů, kočárkáren, koláren, sklepů nebo přímo ze soukromých pozemků.
 
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
4. 6. 2013

vytisknout  e-mailem