Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Řídím, piju nealko pivo" na Jablonecku

JABLONEC NAD NISOU – Minulý týden ve čtvrtek u přehrady proběhla dopravně preventivní akce "Řídím, piju nealko pivo". 

V letošním roce v období letních prázdnin probíhá opět na celém území České republiky akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Tato preventivní akce je pořádána ve spolupráci Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven. Jedná se o prezentační aktivitu Policie ČR v oblasti preventivního působení nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Projekt je zaměřen na zodpovědný přístup řidičů k pití alkoholu – piva. Český svaz pivovarů a sladoven se touto aktivitou zaměřuje na prevenci alkoholu za volantem.

Jejím cílem je zvýšit podvědomí řidičů o nealkoholickém pivu jako alternativě z hlediska dodržování zákona, zásad bezpečnosti a také jako motivace řidičů k zodpovědnému pití piva. Nealkoholické pivo je jednou z možností, jak si řidiči mohou dopřát svůj oblíbený nápoj a přitom dodržovat platné zákony.


Minulý týden ve čtvrtek odpoledne tato akce proběhla i v Jablonci nad Nisou. Policisté na stanovišti u přehrady kontrolovali řidiče osobních i nákladních vozidel. Na tomto místě byli společně s dopravními policisty také krajský koordinátor BESIP pro Liberecký kraj a promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven. Více jak čtyřicet řidičů se zde v rámci běžné silniční kontroly podrobilo dechové zkoušce. U žádného z nich nebyl v dechu zjištěn alkoholu, a proto všichni od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven obdrželi nealkoholické pivo, jednorázový alkotest a samolepku podporující tuto preventivní akci.



23. 7. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem