Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S alkoholem za volantem

ČESKOLIPSKO – Policisté zastavili řidiče, který nadýchal téměř dvě promile. 

V pondělí 29. ledna v 08:00 hodin, vyrazil zřejmě vstříc „dobrodružství“ 41letý muž z Litoměřicka. Při své pouti malebným okolím Stráže pod Ralskem však při řízení automobilu pod vlivem alkoholu asi neočekával možnou policejní kontrolu. Za volantem škodovky jej „překvapili“ policisté obvodního oddělení, kteří v tu dobu vykonávali běžnou silniční kontrolu zaměřenou na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Okamžitě po zastavení vozidla bylo evidentní, že řidičova pouť je u konce. Jakmile policisté přistoupili k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu, bylo jasné, že 41letý muž pro tuto chvíli dořídil. Přístroj opakovaně vykázal hodnoty dosahující téměř dvě promile. Policisté tak muži nejen že zakázali další jízdu, ale zadrželi mu na místě také řidičský průkaz. Nevyhnutelně tak pokračoval v cestě již jen jako osádka služebního vozidla policistů, a to do míst, kam zřejmě vůbec neměl v úmyslu se dostat. Na místní obvodní oddělení policie.

Po provedení neodkladných úkonů, sdělili policisté 41letému „hříšníkovi“ ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

30. ledna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem