Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sousedské vztahy

LIBEREC – Držákem na satelit vyhrožoval sousedovi. Rozbil mu dveře. 

V pondělí 20. srpna, krátce po šestnácté hodině, narušil klidnou atmosféru jednoho panelového domu v Liberci, 34letý nespokojenec.satelit.png
S železným držákem satelitu pobíhal po domě a vyhrožoval zabitím jednomu z nájemníků. Ten, před nevypočitatelným agresorem stihnul zaběhnout do svého bytu, za kterými již byl v relativním bezpečí. Zmařená snaha o sousedovu likvidaci agresora neodradila od pokusu prolámat se za ním vchodovými dveřmi. Několika údery železným držákem způsobil na dveřích škodu ve výši tři a půl tisíce korun. Do bytu se podnapilému muži naštěstí dostat nepodařilo, neboť na místo urychleně dorazili přivolaní policisté. Ti agresivního mstitele zajistili a převezli na policejní služebnu. Odtud pak, po neodkladných administrativních úkonech, putoval do policejní cely. Orientační dechová zkouška prokázala v útočníkově dechu přes 1,2 promile alkoholu.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta.

22. srpna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem