Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sportovní den s PČR

JABLONEC N.N. - Policisté a další složky připravili pro děti branně sportovní dopoledne 

Ve čtvrtek 7.10.2010 uspořádala PČR Územní odbor Jablonec n.N. akci pro žáky základních škol. Akce nesla název ,,Sportovní den s PČR“ . Jjednalo se

již o 5.ročník soutěže. Na zhruba 3,5 kilometrové trati, která vedla z areálu ZŠ v Arbesově ulici v Jablonci n.N. a proplétala se okolo přehrady, plnily děti úkoly, které si pro ně přichystali zástupci PČR, HZS, Vězeňské služby, lektor I. pomoci pan Gorčík, Armáda a Sportovní klub policie Jablonex. Smíšené pětičlenné družstvo žáků 7.tříd absolvovalo vyznačenou trať na čas. K dosaženému času se dětem přičítaly trestné minuty za nesplněné úkoly. Děti střílely ze vzduchovek na malé terče, určovaly dopravní značky a situace na křižovatkách, shazovaly barely proudem vody, kterou čepovaly ručními pumpami. S maketou samopalu prolézaly uměle vytvořeným úzkým prostorem a překonávaly překážky z pneumatik, železa a dalších nástrah. Při předvedení znalostí I. pomoci je neminul test ze znalostí této problematiky a praktická ukázka poskytnutí pomoci při popálenině na ruce. Stranou nezůstala ani znalost základních telefonních krizových čísel a správný výběr obvazového materiálu při zraněních. V závěru závodu děti házely granáty na cíl, což nebylo pro všechny děti jednoduchou záležitostí. Na bezpečnost dětí na trase dohlížela i Městská policie. Značně vyčerpané, ale spokojené děti se po závodě občerstvily připraveným občerstvením. V prostoru startu a cíle si děti mohly prohlédnout vozidla PČR a také nejnovějšího pomocníka pro policisty, kterým jsou treková kola pro uskutečňování policejních cyklohlídek. Nejnapjatější situace nastala při závěrečném ceremoniálu. Děti s očekáváním vyčkávaly, které s nádherných cen, na jejichž nákupu se podílel Městský úřad Jablonec n.N., připadnou na ně. Očekávané vyhodnocení nastalo před 12,00 hodinou. Po zaslouženém boji se celkovým vítězem stalo družstvo ZŠ Železný Brod, Horecká ulice. Druhé místo obsadilo družstvo ZŠ Liberecká z Jablonce n.N. a třetí ZŠ Tanvald, Sportovní ulice.
Velké poděkování patří všem zúčastněným subjektům a dále MěÚ Jablonec n.N. , neboť bez kvalitních cen nemá žádná soutěž tu pravou váhu.

por.Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí
8.10.2010
 

vytisknout  e-mailem