Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Studenti besedovali o šikaně

ČESKOLIPSKO - K tématu zhlédli i film. 

      V měsíci květnu se studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště 28. října v České Lípě měli příležitost zamyslet nad problematikou šikany. Přímo do jejich tříd za nimi přišli pracovnice preventivně informačního oddělení Policie ČR por. Bc. Ivana Baláková , psycholog Mgr. Stanislav Opelka a vedoucí nízkoprahového klubu pro děti a mládež Koule při Farní charitě v České Lípě  Bc. Michaela Salačová .

     Studenti nejprve zhlédli velmi emoční film o šikaně režiséra Davida Vignara "Mezi stěnami" a o něm si pak povídali s psychologem. Ten jim  vysvětlil,  proč se tyto věci dějí, tedy proč si lidé ubližují,  a rozebral s nimi podrobně psychiku šikanovaného i šikanujícího. Z reakce publika bylo zřejmé, že je téma velmi zajímá,  a že se o něm chtějí bavit. Někteří otevřeně přiznali, že se s nějakou formou agrese již ve svém životě setkali.

     Od por. Ivany Balákové z preventivně informačního oddělení policie se chlapci a dívky dozvěděli,  jaké důsledky má jednání šikanujících v oblasti trestního práva. Mnozí byli z těchto informací překvapeni, protože netušili, co vše je při účasti na šikanování kvalifikováno jako trestný čin. Současně byli poučeni o konkrétních sankcích, které z trestního práva vyplývají.

     Bc. Michaela Salačová hovořila o kyberšikaně, tedy o šikaně uskutečňované prostřednictvím internetu. I toto téma třídní kolektiv zaujalo a hodně o něm diskutovali.

 

por. Bc. Ivana Baláková
9. června 2014

Odkazy do noveho okna

Mgr. Opelka a Bc. Baláková

Mgr. Opelka a Bc. Baláková 

Detailní náhled

Mgr. Opelka a Bc. Salačová

Mgr. Opelka a Bc. Salačová 

Detailní náhled

přednáška šikana - 4

přednáška šikana - 4 

Detailní náhled

přednáška šikana - 5

přednáška šikana - 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem