Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu...

LIBEREC - Až je zloděj potrestán. 

V pátek 4. května v 10.05 chtěl v prodejně na třídě Dr. M.Horákové v Liberci krást 24letý muž z Jiřetína pod Bukovou. Muž si do rukávu bundy uschoval dvě automobilové antény a chtěl bez zaplacení odejít pryč. Prodavačka však muže při krádeži viděla a vyzvala ho k navrácení zboží. Muž zboží vrátil a z prodejny odešel.

Příliš dlouho nekrást nevydržel. Jen o dva dny později, tedy 6. května v 8.45 přišel opět do stejné prodejny a tentokrát se pokusil odcizit tři svítilny. Do rukávu je nevložil, ale se svítilnami v ruce čekal, až se prodavači budou věnovat někomu jinému. Opět se v jejich pozornosti přepočítal a byl prodavačkou vyzván k navrácení zboží.

Následující den zkusil svůj úmysl krást v prodejně Kaufland v ulici Dr.M.Horákové. Chtěl odcizit několik čokoládových tyčinek různých značek, které uschoval pod bundu a prošel prodejnou. Akustická signalizace bezpečnostní brány muže prozradila a následovalo jeho předání policistům.

Vzhledem k tomu, že muž byl v posledních třech letech za obdobný trestný čin pravomocně odsouzen, je nyní podezřelý ze spáchání přečinu krádeže podle § 205/2 trestního zákoníku, za což mu může hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

V dalším šetření případu pokračují policisté Obvodního oddělení Liberec Vesec.

por.Mgr.Ludmila Knopová
10. května 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem