Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tragická dopravní nehoda

LIBEREC - Vyhasly čtyři lidské životy. 

V pondělí 28. května v 18.30 došlo na silnici III.třídy v katastru města Hrádek nad Nisou k dopravní nehodě, při které na místě zemřely čtyři osoby.

Řidič vozidla značky Škoda Octavia jedoucí ve směru na Rynoltice, před obcí Dolní Sedlo zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace a po projetí pravotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo vozovku. Střetl se nejprve s betonovým sloupkem, dále se sloupem dopravního značení a poté narazil do stromu. Řidič, 30letý muž z Hrádku nad Nisou, a jeho další tři spolujezdci utrpěli mnohačetná poranění neslučitelná se životem. Jednalo se o mladistvou dívku, mladistvého chlapce a 29letého muže. Další spolujezdec, 19letý muž z Hrádku nad Nisou, byl letecky přepraven do nemocnice.

K objasnění příčin nehody byl na místo přizván znalec z oboru dopravy. Dále se uskuteční soudní pitvy zemřelých, přizván bude i znalec z oboru zdravotnictví. Z šetření na místě nehody je vysoce pravděpodobné, že přepravované osoby nebyly připoutány bezpečnostními pásy. Při pitvě se bude zjišťovat, zda řidič nebyl pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek.

V dalším šetření nehody pokračují policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec.

Za posledních 10 let se v Libereckém kraji jedná o šestou dopravní nehodu, při které zemřelo tři a více osob.

1) 14.5.2003 v 19.05 se v Liberci v ulici Kafkova stala dopravní nehoda vozidla značky Škoda Felicia. V důsledku nepřiměřené rychlosti nezvládl řidič průjezd pravotočivé zatáčky, vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místě zemřel řidič i jeho dva spolujezdci, jeho rodiče ( 54 a 69 let). V krvi řidiče zjištěn alkohol.

2) 19.7.2003 v 1.32 došlo na silnici II. třídy v Mimoni v Letné ulici k nehodě vozidla značky Škoda Fabia. 20letý řidič nezvládl v důsledku nepřiměřené rychlosti průjezd pravotočivou zatáčkou, vyjel mimo komunikaci a narazil do zdi budovy. Kromě něho utrpěli smrtelná zranění i jeho tři spolujezdci – 15 a 16letý chlapec a 18letá dívka. V krvi řidiče zjištěn alkohol.

3) 22.8.2004 v 12.15 se na silnici I/9 mezi obcemi Pihel a Česká Lípa stala dopravní nehoda vozidla značky Škoda Felicia. Z nezjištěných příčin vyjel do protisměru 59letý řidič vozidla značky Š Felicia a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem značky Škoda Favorit. Výsledkem nehody je úmrtí řidiče felicie, 21letého řidiče favoritu a jeho třech dalších spolujezdců ( 43, 40 a 5 let).

4) 18.2.2006 v 20.15 došlo na silnici I/13 v obci Arnoltice k nehodě. 19letý řidič s vozidlem značky Fiat Panda odbočoval vlevo k domu a v důsledku nepřiměřené rychlosti do něho zezadu narazil 23letý řidič vozidla značky VW Golf. Při nehodě byl usmrcen řidič fiatu a jeho dva spolujezdci na zadním sedadle ( 18 a 20 let). Spolujezdkyně na předním sedadle utrpěla lehké zranění. Řidič golfu zraněn nebyl. Alkohol nezjištěn.

5) 3.7.2007 v 23.15 došlo v katastru obce Zásada k nehodě vozidla značky Škoda Felicia. Řidič vozidla nezvládl zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti na mokrém povrchu vozovky průjezd pravotočivé zatáčky, vyjel mimo vozovku a po 40 metrech narazil do stromu. Po nárazu začalo vozidlo hořet. Při nehodě zemřely tři osoby – 16, 17 a 17 let. Alkohol nemohl být v důsledku požáru zjišťován.

por. Mgr.Ludmila Knopová
29. května 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

 

vytisknout  e-mailem