Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Velikonoční svátky

LIBERECKÝ KRAJ - Budou ve znamení dopravně bezpečnostních akcí. 

Silniční provoz je v průběhu velikonočních svátků v mnohém specifický. Víkendu prodlouženému o sváteční pondělí předcházejí dny školních prázdnin a mnozí volné dny využívají k návštěvám turistických cílů, chatových oblastí či příbuzných. Sváteční dny jsou navíc spojeny s pořádáním řady kulturních a společenských akcí. Na silnice vyjíždějí v těchto dnech i méně zkušení řidiči. To vše může ovlivnit bezpečnost a plynulost provozu. Policisté budou proto situaci na silnicích věnovat zvýšenou pozornost.
 
Na pátek (29. 3.), sobotu (30. 3.), neděli (31. 3.) a pondělí (1. 4.) je vyhlášena celorepubliková dopravně-bezpečnostní akce, která bude zaměřena zejména na dohled nad významnými silničními tahy. Policisté budou věnovat zvýšenou pozornost na dodržování stanovené rychlosti a obecně dodržování pravidel silničního provozu. Běžný dohled bude posílen o policisty dopravní a pořádkové policie.
HP dopravní policista 02
 
Žádáme řidiče o ohleduplnou jízdu a dodržování dopravních předpisů, aby se všichni účastníci silničního provozu dostali do cíle a v pořádku se také vrátili zpět.
 
Mimo toto opatření probíhá souběžně také dopravně preventivní akce „Řídím, piju nealko pivo“, která na území Libereckého kraje proběhne 29. 3. 2013. Jako každoročně s policejní hlídkou bude na kontrolním stanovišti promotér pivovaru, a zde může kontrolovaný řidič získat nealkoholické pivo.

 

por. Jana Světlá
komisař PIO KŘP LK
28. 3. 2013

vytisknout  e-mailem