Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do bytu

LIBEREC - Vykradl i auto majitelky. 

Na tísňovou linku 158 se v pondělí kolem šesté hodiny ráno obrátila majitelka rodinného domu v Karlinkách, aby oznámila jeho vykradení. Operační důstojník ihned vyslal na místo policejní výjezd včetně kriminalistického technika. . . . .

Žena šla spát kolem půlnoci do horního patra domu, kde již spaly i její dvě děti. Když kolem šesté hodiny ráno vstávala a sešla do přízemí, ihned zjistila, že není něco v pořádku. Viděla totiž pootevřené hlavní vchodové dveře a hned si také vzpomněla, že zapomněla zamknout. Šla tedy zkontrolovat dům, přičemž již nenašla některé své věci. Z obývacího pokoje jí zmizela kabelka s veškerým obsahem (peněženka s 800 Kč, občanský průkaz, řidičský průkaz, průkazy pojištění pro sebe a své děti, platební karty). Na kuchyňské lince nenašla ani mobilní telefon, který si tam odložila a postrádala i notebook, který si pořídila před rokem a půl.

Ale ani to nebylo zdaleka všechno. Při odchodu z domu vzal pachatel z předsíně ještě klíčky od vozu, který byl zaparkovaný před domem. Auto si odemkl a vzal z něho servisní knížku, zelenou kartu a OTP. Škodu si okradená žena odhadla na necelých třicet tisíc korun.

Na případu nyní intenzívně pracují policisté z Obvodního oddělení Vápenka, jejichž prioritou je zjistit konkrétní osobu, která se za přítomnosti nájemníků do domu dostala a odcizila věci za bezmála třicet tisíc korun.

Pro majitelku domu by tato nepříjemná událost měla být do budoucna i ponaučením, aby nepodceňovala zamykání domu. Pocit, že někdo vnikl do našeho soukromí, není pro nikoho příjemný.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
26. 3. 2013
 

 

 

vytisknout  e-mailem