Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupání do prodejen

LIBEREC - Nic odcizené, pouze škody na majetku. 

Dvě neznámá vloupání do prodejen řeší policisté z Obvodního oddělení Liberec centrum. Oba dva případy mají něco společného. Ani z jedné prodejny pachatel nic neodcizil.

Jedno z vloupání se stalo v době mezi 13. a 15. dubnem 2013. V ulici Palachova se neznámý zloděj snažil násilím dostat do prodejny T:S. Bohemia. Svědčily o tom vypáčené dveře a následně i páčené dveře do skladu. Zloděj rozbil ještě dvě skleněné výplně dveří, do prodejny se však nedostal. Zda jej někdo vyrušil, to v tuto chvíli není jasné. I přesto, že neodcizil žádné zboží, způsobil škodu na majetku, který musí dát majitel obchodu opravit. Škody se zatím sčítají.

Stejně dopadlo i vloupání do prodejny Infinity v ulici Široká, ke kterému došlo v pondělí 15. dubna 2013 brzy ráno.  Po neznámém pachateli zůstaly poškozené dveře, včetně kliky, Do prodejny se ale nedostal. Oprava dveří přijde poškozeného na zhruba pět tisíc korun.

Pokus vloupání byl oznámen také v ulici Pražské, do provozovny M-Bank. Pachatel se snažil vypáčit dveře, naštěstí ani v tomto případě nebyl úspěšný, a do prostoru banky se tak vůbec nedostal.

"Úspěšný" už byl ale pachtel, který se vloupal do kanceláře firmy v ulici Růžová. Odnesl si dva stolní počítače a tiskárnu, vše za bezmála sedm tisíc korun. K tomu bude ještě připočtena škoda na vstupních dveří, které pachatel poškodil. Všemi zmíněnými případy, i tímto, který se stal v době mezi 12. a 15. dubnem, se zabývají policisté z Obvodního oddělení centrum. Všem doposud neznámým pachatelům hrozí v případě dopadení obvinění z krádeže.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
16. 4. 2013

 

 

vytisknout  e-mailem