Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyhrožoval se zbraní v ruce

LIBEREC - V úterý ráno v ulici Vřesová na stavbě rodinného domu vyhrožoval 31letý muž poškozenému, přičemž na něj mířil plynovým revolverem. Následně muže policisté zadrželi.  

V úterý okolo osmé hodiny ráno obdrželi policisté oznámení, že se v obci Šimonovice má nacházet muž se zbraní, který vyhrožuje jinému muži zabitím. Policisté se v zápětí dostavili na místo, do ulice Vřesová, kde zadrželi osobu se zbraní. Jednalo se o  31letého muže  pocházejícího z Českolipska, u kterého zajistili plynový revolver a střelivo. Následně výslechem poškozeného i pachatele policisté zjistili samotný průběh incidentu.

Podezřelý přijel vozidlem na stavbu rodinného domu v ulici Vřesová a poté, co vystoupil z vozidla, držel v pravé ruce pistoli a ze vzdálenosti asi 5 metrů mířil na poškozeného. Při tom mu vyhrožoval zabitím, čímž v muži vzbudil důvodnou obavu o svůj život a zdraví. Poškozený z místa utekl, kdy byl mužem s pistolí pronásledován asi 100 metrů od domu, poté muž s pistolí od pronásledování upustil. Jak se později policisté dozvěděli, muži měli spolu již v minulosti mezi sebou určité spory. Při zadržení muže nebyly zraněny žádné zúčastněné osoby, ani nebyly způsobeny škody na majetku.

Zadrženému muži policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "Nebezpečné vyhrožování" a následně jej pustili na svobodu. Nyní bude záležet na rozhodnutí soudu, jak vysoký trest vyměří 31letému muži. Může mu být uložen až tříletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
9. října 2013

vytisknout  e-mailem