Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za dobrotu na žebrotu

JABLONEC N.N. - Podvedli lidumila a další zprávy 

Za dobrotu na žebrotu
Ze spáchání  trestného činu Krádeže jsou podezřelí dva mladí muži. Starší 22-letý má trvalé bydliště v Jablonci n.N. a mladší 21-letý má trvalé bydliště v Trutnově. Muži společně koncem léta přišli na Smržovce k muži, po kterém žádali půjčku. Muž jim půjčku nedal, ale umožnil jim aby si peníze u něho vydělali prací v lese. Muže dokonce i ubytoval. Pracovní elán však dělníkům dlouho nevydržel. V polovině měsíce října muž zjistil, že dělníci nejenže v lese již nepracují, ani v domě nebydlí, ale navíc mu z domu odcizili různé elektronářadí a odcizili mu zapůjčené vozidlo. Muži z výše uvedených důvodů mohou být potrestáni odnětím svobody v trvání až tři roky.

Odcizení nářadí
Neznámý pachatel odcizil ze stavební buňky v Jablonci n.N.-Rýnovicích větší množství stavebních strojů a nářadí. U buňky odstranil visací zámek, vnikl dovnitř a odnesl si klimatizační zařízení, stavební stroje a různé nářadí, vše v hodnotě téměř 100 000 Kč.

Chaty nešly, tak zkusil vozidla
Z trestného činu Krádeže, Porušování domovní svobody a Poškozování cizí věci byl obviněn 22-letý muž z Desné. Muž se na konci září letošního roku pokusil vloupat do chalupy v Desné v Jizerských horách. U chaty páčil vchodové dveře, a když se mu to nedařilo, rozbil okno a vnikl dovnitř. Chatu prohledal a odcizil z ní rádio.
V polovině října muž opětovně páčil dveře chaty v Desné, ale u jiné chaty. Stejně jako v prvním případě, tato cesta nebyla průchodná. Slabinu chaty nalezl ve dveřích do sklepa. Z chaty odcizil satelit, rychlovarnou konvici, CD přehrávač a další drobnější věci.
Třetí pokus vniknout do chaty hlavními dveřmi se pachateli povedl u třetí chaty v Desné. Z této chaty však nic neodcizil.
Vozidlo značky Mercedes, které stálo opodál chaty zlákalo muže svou navigací, kterou si z místa činu odnesl.
Zaparkovaná vozidla se muži zalíbila a tak 25.10.2009 v Desné vnikl ještě do zaparkovaného vozidla Mitsubishi, kde odcizil opět navigaci.
Škoda po jeho počínání se vyšplhala na částku přesahující 50 000 Kč.


por.Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem