Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne"

LIBERECKÝ KRAJ - Právě probíhá na celém území Libereckého kraje. 

Jako každoročeně 1. týden v září proběhne na celém území Libereckého kraje dopravně preventivního projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“. V pořadí již 13. kolo celorepublikového projektu proběhne v termínu od 2. do 6. září 2013 pod vedením policistů z Odboru dopravní policie a polcistů z Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, za podpory partnerů projektu – BESIP Ministerstva dopravy ČR a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra České republiky.

Prostřednictvím projektu chceme širokou veřejnost a především dětem připomenout základní zásady bezpečného pohybu na pozemních komunikacích a základní principy přecházení vozovky, se zaměřením na odbourávání stále přetrvávajících mýtů o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

V uvedeném termínu bude pozornost policistů zaměřena zejména na zvýšený dohled na rizikových přechodech pro chodce u základních škol, a to vždy v době od 07:00 do 08:00 a dále v odpoledních hodinách přibližně od 14:00 do 15:00 (v pondělí 2. 9. od 9:00 do 10:00).

Celá akce bude podpořena množstvím preventivních seminářů pořádaných na základních školách, při kterých se budou policisté zaměřovat na znalosti žáků v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Odměnou osloveným chodcům a žákům budou školní „Úkolníčky“ a reflexní bezpečnostní prvky, které dodají partneři projektu. V průběhu akce budou zajišťovány celorepublikové a regionální mediální výstupy.
 
por. Jana Světlá
komisař
Preventivně informačního oddělení KŘP LK

vytisknout  e-mailem