Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žena vyhrožovala skokem z okna

JABLONEC NAD NISOU - Včera odpoledne se policistům podařilo zachránit ženu, která přes dvě hodiny vyhrožovala skokem z okna v sedmém patře panelového domu. 

Včera dopoledne krátce po půl dvanácté hodině policisté na lince 158 přijali ze Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje žádost o součinnost při ošetření nemocné 36leté ženy, která se zevnitř sama uzamkla v bytě v sedmém patře panelového domu v Jablonci nad Nisou a vyhrožuje, že si ublíží.

S policisty, kteří ihned vyjeli na místo, již žena nekomunikovala.  Z důvodu obavy o její život a nemožnosti uzamčené dveře otevřít jinak, museli byt za přítomnosti jeho majitele a současně i otce uvedené ženy otevřít hasiči, kteří na místo přijeli bezprostředně po policejní hlídce.

Ovšem jakmile policisté vstoupili do bytu, žena začala křičet, ať se nikdo nepřibližuje nebo skočí z okna. V té době bylo pootevřenými dveřmi do jednoho s pokojů vidět, jak žena sedí v otevřeném okně. Na jakékoliv přiblížení hlídky žena reagovala křikem a výhružkami, že skočí. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána i policejní krizová interventka, která se společně s velitelem zásahu Hasičského záchranného sboru snažila s ženou v okně komunikovat a přesvědčit, aby z okna slezla do místnosti, k čemuž se jim ženu ovšem přemluvit nepodařilo téměř dvě hodiny. Až krátce po čtrnácté hodině přítomní policisté v bytě využili okamžiku, kdy žena začala komunikovat s osobou na ulici před domem a nevěnovala pozornost dění v bytě. Velice rychle k ženě přistoupili a za ruce ji vtáhli dovnitř bytu, kde si ji následně převzali zdravotníci. Jeden ze zakročujících policistů ještě provedl její doprovod v sanitním voze při cestě na vyšetření do liberecké nemocnice.

Na závěr zcela jistě můžeme ocenit bezprostřední reakci policistů, kteří v momentě, kdy žena ztratila přehled o dění v bytě, zakročili a tím jí pravděpodobně i zachránili život. Vždyť stačilo málo a žena mohla v okně zavrávorat a vypadnout z něj i nešťastnou náhodou. Připomeňme jen, že v době, kdy v okně seděla, bylo velmi nepříznivé počasí – chladno, foukal silný vítr a hustě pršelo. Samozřejmě nesmíme zapomenout na odvedenou práci policejní krizovou interventku a velitele zásahu hasičů, kteří se po celou dobu společně snažili s ženou vyhrožující skokem z okna komunikovat. I oni měli na místě své nezastupitelné role.


6. 10. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem