Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Zloděj“ putoval do vazby

LIBEREC – Před pár týdny se vrátil z výkonu trestu, kde pykal za majetkovou trestnou činnost. Ani předchozí ponaučení mu však nezabránilo opět krást. 

V pondělí 18. března odpoledne zastavil před vstupem do jednoho z obchodů v centru města 39letý recidivista. Jako „němá výčitka“ pozoroval přes skleněnou výlohu dění v prodejně. Zřejmě si dodával odvahy a odhodlával se k činu. Po pěti minutách, kdy si jeho zaujatého pohledu všimli i pracovníci prodejny, spatřil na jednom z věšáků přesně to, co hledal. Tři bundy, o kterých se domníval, že by je mohl dobře zpeněžit. Rozhodl se tedy k činu, který jak se později ukázalo, byl předem odsouzený k nezdaru. Rychlým výpadem vběhl dovnitř, ze stojanu uzmul ony tři bundy a stejně rychle se pokusil zmizet. Marně. O „výkonu“ 39letého Liberečana spravili prodavači ostrahu, která se za ním okamžitě vydala. Několik metrů před východem z obchodního centra jej zadrželi.

Všechny odcizené bundy se vzápětí vrátily nepoškozené zpět do prodejny, zatímco recidivista putoval v doprovodu přivolaných mužů zákona na služebnu nedalekého obvodního oddělení. Po nezbytné administrativě navštívil také policejní celu, kde přečkal noc. Následujícího dne mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež a současně podali podnět k návrhu na recidivistovo vzetí do vazby. Soudce jej akceptoval a muž tak rozhodnutí soudu, ve kterém mu za krádež hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, vyčká v cele vazební věznice.

39letý nenechavec svým jednáním způsobil obchodníkovi škodu v hodnotě bezmála 7tisíc korun.

 

26. března 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem