Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Policistům došla trpělivost

Policisté z Vysokého Mýta zajistili vozidlo, jehož řidič neustále porušoval zákony. 

Příběh se začal odehrávat před několika dny, kdy si policisté z Vysokého Mýta všimli projíždějícího vozidla BMW. Policisty ale v té chvíli zaujal zejména řidič, kterého z minulosti dobře znali a který za volantem neměl co dělat. Ještě než se hlídka pokusila vozidlo zastavit, řidič je zpozoroval a zahnul do ulice U Staré zastávky. Tam následně z auta vystoupil a začal z místa urychleně odcházet. Zastavila ho až důrazná výzva policistů.

Následná kontrola potvrdila podezření, že se skutečně jedná o jednadvacetiletého cizince. Jeho seznámení s policií proběhlo už koncem minulého roku. Tehdy mu během silniční kontroly vyšel pozitivní test na drogy. Opětovné shledání pak nastalo koncem ledna a začátkem března. V obou těchto případech řídil vozidlo i přesto, že měl za předchozí delikt vysloven platný zákaz řízení.

Policisté proto řidiče převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Vzhledem k recidivě protiprávního jednání a obavy, že bude i nadále pokračovat, policisté rozhodli o zajištění vozidla a jeho odtažení na odstavné policejní parkoviště.

Policisté dnes předali spis státnímu zástupci. O následném propadnutí věci bude rozhodovat soud.

por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR
25. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

Zajištěné vozidlo1

Zajištěné vozidlo1 

Detailní náhled

Zajištěné vozidlo2

Zajištěné vozidlo2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem