Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pronásledování motorkáře

PŘELOUČSKO – Řidič se zákazem řízení chtěl ujet policistům. Zastavil ho až rozestavěný most. 

Použitím donucovacích prostředků skončilo téměř dvacetikilometrové pronásledování čtyřiatřicetiletého řidiče, který má vysloveny tři zákazy. Policisté si ho všimli, když zjevně ve vysoké rychlosti předjížděl několik vozidel, včetně policejního. Chtěli ho zastavit, ale on i přes opakované výzvy ujížděl od Starých Čívic směrem Valy, Přelouč a dále na Chvaletice. V obci Trnávka vjel do zákazu vjezdu, a to se mu stalo osudným. Tam se dostal až k rozestavěnému mostu, kde se chtěl otočit. To už ale policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení vyskakovali z auta.

Následovala dechová zkouška, která byla negativní. Orientačnímu testu na jiné návykové látky se řidič podrobit odmítl. Stejně tak nesouhlasil s lékařským vyšetřením spojeným z odběrem biologického materiálu. Dále u něj policisté zajistili dva sáčky se zeleno-hnědou sušinou a jeden s bílou krystalickou látkou. Co přesně v nich bylo, ukáže až nařízená expertíza. Sám řidič však přiznal, že jde o „trochu trávy a pika“, které má pro vlastní potřebu.

Policisté řidiči sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dále budou s motorkářem řešit neuposlechnutí výzvy a případné přechovávání návykové látky. 

Přiloženo video a foto.

12. července 2023
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR 1

foto PČR 1 

Detailní náhled

foto PČR 2

foto PČR 2 

Detailní náhled

foto PČR 3

foto PČR 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem