Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Skončil ve vazbě

SVITAVSKO – Se zákazem si hlavu nelámal. 

V dubnu letošního roku okresní soud potrestal pětadvacetiletého muže zákazem řízení v délce 17 měsíců. Ten si s tím ale hlavu příliš nelámal a za volant usedal dál. V minulých dnech ho během jednoho dne policisté na Svitavsku dvakrát zastavili a scénář kontroly byl vesměs stejný. Jen ten závěr se poněkud lišil.

O půl čtvrté v noci proběhla první silniční kontrola. Muž řídil nákladní vozidlo zn. Volvo, kterému skončila platná technická kontrola v dubnu letošního roku, a navíc k vozidlu neměl platný doklad o pojištění. Při kontrole se řidič podrobil testu na jiné návykové látky, který vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin a kokain. Souhlasil i s následným lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve. Lustrací dále policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení do října příštího roku. Policisté muže zadrželi a následně obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Stíhaný měl být na svobodě. Poté co si však vyslechl obvinění a odešel z policejní služebny, muže nenapadlo nic jiného, než se taxíkem nechat dovést ke svému odstavenému tahači a za volant usednout znova.

Druhá silniční kontrola už ale dopadla úplně jinak. Muž policistům řekl, že s vozidlem prostě chtěl dojet až domů, což mělo být ještě několik desítek kilometrů. Byl tedy opět zadržen a umístěn do policejní cely. Následně kriminalisté podali podnět k jeho vzetí do vazby.

Soudce návrhu vyhověl a muž putoval do vazební věznice. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky ve vězení.

14. listopadu 2023
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem