Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradl v chatové oblasti

Nenechal nic na svém místě  

Neznámý pachatel se v době od 28. listopadu do 5. prosince letošního roku vloupal do tří rekreačních chat v rekreační oblasti Florián v katastrálním území Vranov na Stříbrsku. V prvém případě zloděj poškodil skleněnou výplň stěny rekreační chaty a poté vnikl dovnitř. Chatu prohledal a věci rozházel. V obývacím pokoji navíc poškodil obložení chaty a z kuchyně odcizil přenosný jednoplotýnkový vařič a vysavač včetně příslušenství.To neznámému pachateli nestačilo a poté, co odstranil 2 visací zámky z přilehlé dřevěné kůlny, vnikl i do ní. Kůlnu prohledal, ale nic z ní neodcizil. Neznámý pachatel svým jednáním způsobil škodu na poškozených věcech ve výši 7 500 korun a na odcizených věcech ve výši 4 200 korun.
Do další chaty vnikl neznámý lapka poté, co rozštípal celodřevěné vchodové dveře. Chatu prohledal a ani v této chatě nenechal nic na svém místě. Neznámý pachatel z této chaty sice nic neodcizil, ale i tak svým jednáním způsobil škodu na poškozených věcech ve výši 7 000 korun.
Ve třetím případě pachatel nejprve poškodil spodní část bočního okna chaty, do které vnikl poté, co poškodil levou polovinu okenice a následně i skleněné výplně dvoukřídlého okna vedoucího do kuchyně. Z chaty pachatel odcizil různé druhy potravin, settopbox, rádio na CD a motorovou pilu. Dále pachatel odcizil visací zámek ze dveří sklepa, do kterého následně vnikl a odcizil z něj elektrickou ruční kotoučovou pilu. Poté si vzal visací zámek ze dveří lodičkárny, ze které odcizil sekeru. Lapkovi se hodil i visací zámek s kovovou petlicí, které vzal ze dveří dřevníku. Tímto svým jednáním neznámý pachatel způsobil škodu na poškozených věcech ve výši 1 600 korun a na odcizených věcech škodu ve výši 6 610 korun. Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání několika trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté intenzivně pátrají.

 

vytisknout  e-mailem