Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

Pachatele zlákaly odložené věci 

auto není trezor

Zimní bundu a tašku s osobními doklady si  na přední sedadlo vozidla odložil v pátek 27. listopadu  před  pátou hodinou odpoledne 69ti letý muž v Mýtě. Vozidlo zn. FORD uzamkl a odešel. Když se po hodině vrátil, odložené věci již nenašel. Naopak na vozidle  přibylo rozbité okno. Neznámý pachatel   v inkriminovanou dobu  okno nezjištěným předmětem rozbil a věci ze sedadla odcizil.  Způsobená škoda byla vyčíslena na částku  přesahující 12 tisíc korun. Je nutné však připočítat i následnou ztrátu času, který nyní poškozený stráví při pořizování nových dokladů.

V noci na 28. listopadu pak došlo k dalšímu vloupání do vozidla. Tentokrát  v obci Mirošov.  Předmětem zájmu pachatele se v tomto případě stalo navigační zařízení včetně veškerého příslušenství ve vozidle zn. VW Passat. Na místě policisté zjistili, že cesta k lupu byla obdobná s předchozím případem. Pachatel rovněž rozbil okno.  Způsobené škody byly odhadnuty na pět tisíc korun.

S obdobnými případy  se  policisté  setkávají velice často. I přes častá varování nejsou majitelé ke svému majetku dostatečně pozorní a zodpovědní. Věci odložené ve vozidlech jsou totiž pro pachatele velkým lákadlem a snadnou kořistí. Riziko vykradení  však lze  snadno minimalizovat, řešení je velice jednoduché. Pokud nebudeme nechávat věci, byť nepatrných hodnot, na odiv pachatelům, naše vozidlo si nemusí vybrat. Důvod je zřejmý - nebude viditelná žádná kořist.



 

vytisknout  e-mailem