Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Srna a nedostatečná vzdálenost 

Domažličtí dopravní policisté šetří hned dvě dopravní nehody, které se staly dne 8. srpna v odpoledních a večerních hodinách na silnicích Územního odboru Domažlice.
První byla na Staňkovsku na silnici III. třídy ve směru Staňkov- Osvračín, kdy 40letému řidiči vozidla značky DAF vběhla do jízdní dráhy srna. Aby řidič zabránil střetu s lesní zvěří, strhl vozidlo na pravou krajnici a následně narazil do dvou ovocných stromů. Ke střetu se zvěří nedošlo. Škoda na vozidle, svršku silničního příkopu a ovocných stromech činí 85 000 korun.
Druhá dopravní nehoda se stala též na Staňkovsku, tentokrát na sinici I. třídy na rovném úseku mezi obcemi Křenovy a Staňkov. Tentokrát si 20letý řidič osobního vozidla nenechal dostatečnou vzdálenost za nákladním vozidlem značky VW Touareg a zezadu do něho narazil, když 59letý řidič tohoto vozidla musel náhle snížit rychlost z důvodu vyvolaného silničním provozem. Při této dopravní nehodě utrpěl mladý řidič lehké zranění a byl převezen k lékařskému ošetření vozidlem rychlé lékařské pomoci do nemocnice v Domažlicích. Škoda na obou vozidlech dosáhla výše 80 000 korun.
Alkohol byl u všech řidičů vyloučen dechovou zkouškou.

kpt. Ing. Zdeňka Vogeltanzová
9. 8. 2011
 

vytisknout  e-mailem