Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

13. komnata policie

Den otevřených dveří přilákal 240 lidí, kteří se podívali do míst, kam by se jinak nedostali. 

13. komnata policie

U příležitosti Dne policie, který je stanoven na 21. června připravili policisté z územního odboru Jeseník v úterý 23.června den otevřených dveří pod názvem 13. komnata policie. Také bylo oceněného 22 policistů služební  medailí III stupně za věrnost a jeden policista služební  medailí II stupně za věrnost. Akce  se zúčastnilo přibližně 240 lidí, pro které byly otevřeny budovy policie Jeseníku, Javorníku a ve Zlatých Horách. I přes nepříznivé počasí byl pro návštěvníky připraven bohatý program. V Jeseníku v prostorách parkoviště byly k vidění taktické dynamické ukázky zadržení nebezpečného pachatele, který ujížděl vozidlem, zajištění pomocí psa a také ukázky sebeobrany.
 V budově územního odboru se provázelo do míst, které jsou pro běžnou veřejnost nepřístupné. Návštěvníci viděli dětskou výslechovou místnost i výslechovou místnost pro dospělé, operační středisko, technologickou místnost zajišťující provoz telefonů a počítačů, fotoateliér techniků služby kriminální policie, kde jim podle zájmu byly sejmuty otisky prstů. Po sestoupení na obvodní oddělení byla připravena ukázka kontroly pravosti dokladů a peněz, návštěva cel předběžného zadržení a v suterénu si mohli vyzkoušet termodalekohled a dalekohled pro noční vidění který jim předvedli policisté z referátu cizinecké policie v Žulové. Na své si přišli jak děti, dospělí, tak i senioři.
  Ti z Vás, kteří nemohli, a nebo o akci nevěděli nemusí zoufat, protože za rok se 13. komnata pro veřejnost znovu otevře. 
 

vytisknout  e-mailem